Waar wij voor staan

De kinderen, de ouders en de leraren ervaren dat in de kleine gemeenschap van de Gouwaert, die zij samen vormen, zij het beste onderwijs voor alle kinderen willen. Er is respect voor elkaar en waar je vandaan komt. Je mag de beste versie van jezelf worden en zijn in de school.

Op de Gouwaert word je gezien, gekend, herkend, erkend. De school denkt, doet, werkt vanuit de inclusieve gedachte. Ieder kind doet mee, ook al gaat het leren en ontwikkelen niet bij iedereen vanzelf. Vanuit een oplossingsgerichte houding wordt gekeken naar wat kinderen nodig hebben, om vervolgens na te denken, over hoe we het beste uit ons zelf halen als team, als school en als ouders voor het kind. We zien de school als afspiegeling van de samenleving: “We leven met elkaar en zijn divers in wie we ten diepste zijn”. De diversiteit in de school brengt ons tot elkaar als gemeenschap. Vanuit deze gedachte nemen ouders én school hun verantwoordelijkheid voor elkaar, maar bovenal voor het kind.

“De beste versie van jezelf worden”, betekent vooral het stimuleren van het mens-worden en de relatie van leraar en leerling, dan ons alleen te richten op hoe kunnen we de leerling beter laten leren.

– Team –

Bij de OBS zie je de juf bij de deur, het is gezellig, rumoerig, de kinderen spelen met elkaar na schooltijd. De focus ligt meer op ‘wees jezelf’.

– Ouder –

Het is hier niet alleen een school. Voor mij geldt dat de samenwerking echt is
verbeterd, alles is bespreekbaar. Mijn kind is hier gezien.

– Ouder –

Er is veel aandacht voor sociale en emotionele ontwikkeling via Rots en Water
trainingen en gesprekken met kinderen.

– Ouder –